Over Bij Ons

Het terrein

De boerderijen beschikken over 10 slaapkamers. De slaapkamers mogen naar eigen wens ingericht worden. In Borculo en Neede zijn er gedeelde ruime sanitair voorzieningen. In Geesteren hebben de slaapkamers een eigen toilet en douche . Iedere boerderij hebben meerdere gezamenlijke ruimtes waaronder 2 woonkamers, 2 grote leef-keukens en op verschillende plekjes zithoekjes. Rondom de boerderij is er op diverse plaatsen zitgelegenheid gecreëerd en heeft de boerderij 11 hectare weide rondom. 


Sfeer

Zorgboerderij Bij Ons heeft woonboerderijen welke allen met 2 ruime, gezellige gemeenschappelijke woonkamers en keukens. Dit is het kloppende hart van de gemeenschap. Hier ontmoeten we elkaar voor een praatje bij de koffie of thee. En wordt er meestal gezamenlijk gegeten en een spelletje gespeeld.


Voor wie is Bij Ons?

De zorgboerderij biedt een huiselijke sfeer aan , waar begeleiding wordt aangeboden voor jeugdige,  jong volwassen en volwassenen met autisme, autisme gerelateerde symptomen , licht verstandelijke beperking en/ of met psychische,  psychiatrische problemen. Wij streven naar een veilige omgeving waar een ieder zichzelf kan en mag zijn. Er ontwikkelingen ontstaan en waar zelfredzaamheid erg belangrijk is . Bewoners kunnen de kosten voor begeleiding/ ondersteuning betalen vanuit het Persoonsgebonden budget (PGB), een indicatie vanuit de gemeente WMO of zorgkantoor WLZ is daarbij noodzakelijk. De huur-, voedings- en servicekosten zullen apart in rekening worden gebracht en kunnen o.a. worden betaald uit de WA-jong uitkering.

Zorgboerderij Bij Ons is aangesloten bij de Branche vereniging kleinschalige zorg. Wij hebben een klachtenportaal en zijn in het bezit van een documentatie beoordeling. 

Ook zijn wij in het bezit van de ISO 9001 Kwaliteitskeurmerk !!