Over Bij Ons

Het terrein

De boerderij heeft de beschikking over 10 slaapkamers. De slaapkamers mogen naar eigen wens ingericht worden. Er zijn meerdere gezamenlijke ruimtes binnen de boerderij waaronder 2 woonkamers, 2 grote leef-keukens en op verschillende plekjes zithoekjes. Rondom de boerderij is er op diverse plaatsen zitgelegenheid gecreëerd en heeft de boerderij 11 hectare weide rondom. 


Sfeer

Zorgboerderij Bij Ons heeft een woonboerderij met 2 ruime, gezellige gemeenschappelijke woonkamers en keukens. Dit is het kloppende hart van de gemeenschap. Hier ontmoeten we elkaar voor een praatje bij de koffie of thee. En wordt er meestal gezamenlijk gegeten .


Voor wie is Bij Ons?

De zorgboerderij biedt een huiselijke sfeer aan , waar begeleiding wordt aangeboden voor jong volwassen en volwassenen met autisme, autisme gerelateerde symptomen , licht verstandelijke beperking en/ of met psychische,  psychiatrische problemen. Wij streven naar een veilige omgeving waar een ieder zichzelf kan en mag zijn. Er ontwikkelingen ontstaan en waar zelfredzaamheid erg belangrijk is . Bewoners kunnen de kosten voor begeleiding/ ondersteuning betalen vanuit het Persoonsgebonden budget (PGB), een indicatie vanuit de gemeente WMO of zorgkantoor WLZ is daarbij noodzakelijk. De huur-, voedings- en servicekosten zullen apart in rekening worden gebracht en kunnen o.a. worden betaald uit de WAjong uitkering.

Zorgboerderij Bij Ons is aangesloten bij de Branche vereniging kleinschalige zorg. Wij hebben een klachtenportaal en zijn in het bezit van een documentatie beoordeling. 

Ook zijn wij in het bezit van de ISO 9001 Kwaliteitskeurmerk !!