Aanbod

Dagbesteding.

Van maandag t/m zaterdag bieden wij een zinvolle en leerzame dagbesteding aan.

Een greep uit de vele mogelijkheden welke onder de dagbesteding vallen :
  • Het verzorgen van de paarden welke een belangrijk onderdeel van de boerderij zijn . Er zijn mogelijkheden tot paardrijden en coaching
  • Creatief bezig zijn . Dan hebben wij het over houtbewerking, zoals vogelhuisje, hondenhokken ect maken
  • Het huishoudelijk werk en het hele reilen en zeilen in en om de boerderij.  
  • De moestuin/bloementuin en verschillende fruittuinen. Onderhoud van het erf. Er is altijd veel werk te doen zoals onkruid wieden, bomen- en haagonderhoud. 
  • Verzorging van de overige dieren, zoals de honden / katten, konijnen, schapen/geiten en kippen. Er zijn mogelijkheden in de toekomst tot AAT en coaching

  • Ons kleinschalig kampeerterrein met 25 plaatsen vraagt vooral in de zomertijd extra werkzaamheden.( seizoen gebonden )


Beschermd en beschut wonen

Bij Ons is een kleinschalig wooninitiatief waar wij 24 uur bereikbaarheid / beschermd en beschut wonen aanbieden. De boerderij heeft de beschikking over 10 slaapkamers . De slaapkamers mogen naar overleg naar wens worden ingericht.


Er zijn meerdere gezamenlijke ruimtes binnen de boerderij waaronder 2 woonkamers, 2 grote leef-keukens en op verschillende plekjes zit-hoekjes.
Rondom de boerderij is er op diverse plaatsen zitgelegenheid gecreëerd en ligt de zorgboerderij vrij-gelegen met 11 hectare weide rondom. De bewoners hebben veel mogelijkheden om zich te ontplooien. Onder begeleiding kunnen ze in de moestuin/ bloementuin, de dieren verzorgen en meewerken op het agrarisch bedrijf.

Activiteiten

Een mens groeit door ontmoetingen met anderen. Op ons terrein bieden we een keur aan werkgebieden waar verschillende mensen werkzaam zijn:
bewoners, dagbesteders, vrijwilligers, begeleiders, stagiaires.

Ook onze kleine zorgcamping biedt mogelijkheden voor allerlei activiteiten en ontmoetingen.


Het huishoudelijk werk en alles in en om de boerderij hoort ook bij het programma. In de grote woonkeuken wordt er dagelijks maaltijden bereid met groenten, kruiden en fruit uit eigen tuin. Er wordt zoveel mogelijk gezamenlijk gegeten, en ruimen gezamenlijk op. Daarnaast hebben wij de was, en het schoonhouden van de boerderij, samen boodschappen doen en het bijhouden van de voorraadkast.